esmaspäev, 5. veebruar 2018

Võimalus

Eesti Kunstimuuseum
Kumu kunstimuuseum
Teade
31.01.2018

Kuni 25. veebruarini on Kumu kunstimuuseumis avatud näitus „Kurja lillede lapsed. Eesti dekadentlik kunst“. Näitust saatva haridusprogrammiga, mis lõimib omavahel kirjanduse ja kunsti aine õpiväljundeid, on rahule jäänud nii gümnasistid kui ka õpetajad. Seda näitab positiivne tagasiside ja muuseumitunnis osalenud õpilasgruppide arv. Alates näituse avamisest kuni jaanuari lõpuni on haridusprogrammi külastatud klassidega 59 korral.
Tunnis osalenud Tallinna Prantsuse Lütseumi 10. klassi õpilased kommenteerisid, et tund annab võimaluse tundma õppida põnevat ajalugu, laiendada silmaringi ja nautida ilusat kunsti. Eriti kõrgelt hindasid gümnasistid loovülesannet, kus tunni alguses läbi viidud protestiaktsioonist kujuneb tunni lõpuks arutelude ja koostöö käigus positiivseid sõnumeid kandev riidest „plakat“.
Pildialbumit muuseumitunnist saab vaadata Kumu hariduskeskuse Facebookis
Muuseumitunnis „Ekspressionism ja dekadents kunstis ning kirjanduses“ analüüsitakse eesti dekadentliku kunsti näitel sarnaseid ilminguid maailma ja eesti kirjanduses.
Märksõnad: Charles Baudelaire; Marie Under; Noor-Eesti, Esimene maailmasõda, esteetiline mõtlemine, uuenduslik kunstikeel, progress, modernism, kapitalism

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar